Založenie ohňa citrusmi II

Po prvom článku o zapaľovaní ohňa mandarinkovými šupkami som sa rozhodol otestovať aj ďalšie u nás dostupné citrusy. A to už spomenutý citrón, pomelo, pomaranč a grapefruit a ako to dopadlo? Veď sa pozrite…

3f060ef769d51fe4d3352b159f5ec367

Urobil som si taký test. Založil som oheň a nechal z dreva uhlíky a následne som na nich hadzal jednotlivé šupky citrusov. No a dopadlo to nasledovne.

Citrón

Tento citrus som spomínal aj v predošlom článku. Ako môžete podľa videa vidieť veľmi dobre podpáli pripravene drevo len horšie je ich pripraviť na túto úlohu. Prečo? Nuž preto lebo všetky ostatné citrusy pred konzumáciou ošúpete, pričom z citróna sa šťava len vytláča. A to ma za následok ťažšie a dlhšie vysúšanie.

Pomelo

Ďalší citrus, ktorého šupu som vyskúšal bolo pomelo. Je to asi najväčší citrus a môžete ho použiť na viac založení ohňa. Pred vysušením odporúčam šupky roztrhať na menšie (nie na najmenšie) časti. Ak to budete robiť, až keď je vysušený tak narobíte neporiadok, dosť sa kruší.


Pomaranč

Do tretice tu máme asi najpoužívanejší citrus. Ten taktiež dobre horí. Neviem či som ho dal na chladnejšiu časť uhlíkov alebo všeobecne je trošku problém prinútiť ho horieť ale potom to už ide ako má.

Grapefruit

No a posledným pánom na holenie bude asi najmenej používaný citrus a je ním grapefruit.

No a ktorá šupka z citrusu založí oheň najlepšie a najrýchlejšie. Ťažko povedať no z určitosťou viem povedať, že s každou sa vám to podarí.

Ako založiť oheň citrusom