Zrkadielko, zrkadielko, ktože je…

Po kúpe nového auta som sa rozhodol čo najskôr si ho povylepšovať a tak si ho užívať. Veď kto vie ako dlho bude u nás v garáži 😀 a nie ako som to robil pri staršom C-Maxe.

Spatne zrkadlo

Zo starého auta (Ford C-Max) som bol zvyknutý na samostmievacie interiérové spätné zrkadlo. Takéto zrkadlo ma senzor, ktoré zaregistruje svetlo z auta idúceho za vami a samo ztmaví zrkadlo. Na starom zrkadle sa to robilo manuálne. Trošku nechápem ako v aute s natačacími xenónmi chýba taka obyčajná vec ako je toto. Podľa mňa iste veci by už mohli byť štandardom.

Na autovrakovija berem ludi sku sa mi podarilo zohnať použité zrkadielko, za 30€. To mi sestra cestou z Bratislavy doniesla domov, takže som to mal bez poštovného. Ešte pred tým, než som si nové zrkadielko zaobstaral, ubezpečil som sa či mam pre elektrochromatické zrkadielko aj predprípravu. Na to bolo treba dať dole kryty. Uf našťastie tam bol konektor pre napájanie.

Demontovaný kryt s napajacím konektorom

De/Montáž

Celá výmena je záležitosťou pár minút. Ako som už vyššie písal, najprv je potrebné dať dole kryty dažďového senzora a demontovať samotné zrkadlo. Následne namontovať nové, zapojiť konektor a nasadiť kryty a máme vystaráno. Pripájam aj návod demontáže aj montáže z knihy “Jak na to Ford Focus”. Rovnako to platí aj pre môj S-Max.

Jak na to Ford Focus

V ľavo pôvodné zrkadlo, v pravo elektrochromatické s konektorom

Matica pre uchytenie

Takto to vyzera zapojené

A takto to vyzerá

Zdroj

Ford Diely