Podlaha

Pokračovaním podlahovej izolácie bolo osadenie podlahového vykurovania a následne jeho zaliatie betónom.

Podlahovka

Podlahové vykurovanie

Po prečítaní niekoľkých článkov o podlahovom vykurovaní som sa rozhodol nepoužiť systémovú dosku ale uchytenie pomocou tackerov. Prečo? Dočítal som sa, že pri použití systémových dosiek dôjde k zníženiu veľkosti stykovej plochy plastohlinikových trubiek s betónom. Použitie systémových dosiek sa odporúča pri hustom osadení trubiek, kde by použitie tackerov bolo obtiažne alebo nemožné. Hustotu osadenia trubiek nepoznám.

Podlahovka v chodbe

Foto

Prechody z izieb

Foto

Podlahovka v kupelni

Foto

Prechody trubiek do izieb som si zameral aby som v budúcnosti napríklad pri osadzovaní prechodových líšt nepoškodil podlahové vykurovanie.

Zameranie prechodov

Čo sa týka vykurovania, niekedy v budúcnosti napíšem komplet článok, kde spomeniem všetky časti samotného vykurovania.

Cementový poter

Najprv som mal možnosť zaliať podlahu anhydridovým poterom, z ktorého som nakoniec upustil, prečo? Anhydrid ponúka nespočetné množstvo výhod, no ma aj nevýhody, ktoré u mňa prevýšili. Anhydridový poter obsahuje veľké množstvo vody, v mojom prípade okolo 3m3 a také množstvo vody by sa pri vysychaní malo aj odpariť. Keďže dom je komplet z dreva a krov bol už hotový a priznaný, bál som sa čo s ním urobí vyparujúca voda. Preto som sa rozhodol pre cementový poter, ktorý bol aj lacnejší no a zabezpečila ho firma NESbau.

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto