Odstránenie hlučnosti v aute (úvaha)

So svojim maxikom som veľmi spokojný no jedine co mi dosť na ňom vadí, je to že je dosť hlučný. Je to spoločný problém všetkých focusov a ešte som sa dočítal niekde na fóre, že focusy s so svojim forďáckym motorom 1,8 TDCi sú ešte hlučnejšie. Uf škoda..

Dosť mi prekáža, že ak si chcem hudbu v aute vychutnať musím dať hlasitosť rádia v aute na trochu väčšie čísla. Keď cestujem sám je to v poriadku, no horšie to už je keď s niekym cestujem, teda veziem a to je oveľa častejší prípad. No a preto som sa, začal pohrávať s myšlienkou odhlučnenia svojho auta. No a netrvalo mi to veľmi dlho a prišiel som na to ako. Nevýhodou bude to, že to bude nemalá investícia ak budem chcieť zainvestovať do kvalitnejších materiálov.

Za lídrov na trhu som našiel produkty Dynamat a STP. Zatiaľ neviem, čo presne použijem a v akom rozsahu to sa ešte uvidí a hlavne ako to udobrí moja peňaženka.

Zatiaľ len pre inšpiráciu niekoľko videí.

Part 1
[youtube_sc url=”9Nt-ZpvG0IQ” width=”400″]

 

Part 2
[youtube_sc url=” fYpLtt66Dns ” width=”400″]

 

Part 3
[youtube_sc url=” dO4PD9ciJf8 ” width=”400″]

 

Part 4
[youtube_sc url=” 3JX2sMzd6cg ” width=”400″]

 

Part 5
[youtube_sc url=” SVTINqegCR8 ” width=”400″]

 

Part 6
[youtube_sc url=” oz90-J5X9CU ” width=”400″]

 

Také male porovnanie aké to je bez a s tlmením
[youtube_sc url=”ExJgBArfQ2I” width=”400″]

 

Na internete som našiel celkom zaujímavý článok, kde vyskúšali obe materiály na odhlučnenie Fábie.

Keďže túto akciu plánujem až v lete (ak), môže sa ešte všetko pomeniť. Ale chcel by som určite s tým hlukom v aute niečo urobiť a určite potom to pacnem tu na blog.